Smaker från Ekerö

Enzo deli & gelato  

Nybakat bröd, smarriga pizzor och hemgjord glass

En glasskiva med reflektioner utifrån. Bakom glasskivan syns kakburkar och glasstrutar. 

Varje dag rör Enzo gelaterias egen glassmästare Jossi samman en grundbas på mjölk, grädde och socker. Sedan är det dags för smaksättning. Jossi och Annika gör allt från grunden: flädern plockas, kolan kokas och de solmogna citronerna rivs för hand. Recepten är deras egna och de äkta råvarorna kommer från Sverige, Italien och Ekerö. Vill du ha mjölk-, ägg- och nötfri glass, ska du testa den krämiga fruktsorbeten.

Vilken glass som är godast? Jossis egen favorit är hasselnöt: Krämig och härligt nötig. Jossis dotter Julie brukar ibland hitta på egna glassmaker som Jossi försöker tillverka. Vad sägs om gräddglass med nutella och cookies.

Kanske har du en egen idé om hur en glass bör smaka. Fråga Jossi om det går att beställa.

En brunaktig glass i en glassmaskin toppad med mandelbiskvier.
En kvinna står bakom brödskivor och ler.