Äta, dricka & bo

Noble farming

Småskaligt, hantverksmässigt och obesprutat. Det här är himmelriket för grönsaksälskaren.

En kvinna och en man står bakom ett grönsaksstånd. Framför dem på ett bord ligger morötter, rädisor, mangold och rödbetor.

På Adelsö hittar grönsaksälskaren sitt himmelrike. Här sår Gustav och Maria sin själ ned i grönsakslandet och upp kommer färggranna vitaminbomber. Det är svårt att hitta godare tomater än de som odlats här och är du en grönkålsälskare ska du definitivt söka upp Noble farming. De stora bladen är inte sega och träiga som man kan vara van vid, här är de istället ljuvligt mjälla efter att plockats upp ur jorden på Adelsö. För det är jorden allting handlar om.

På Noble farming är det nämligen inte bara fokus på att producera ekologiska grödor utan också att bygga upp en hälsosam och näringsrik jord som tar hänsyn till jordens mikroliv. Denna filosofi påverkar inte bara kvaliteten på de produkter som odlas, utan även miljön runt omkring oss. Genom att skapa en sund jordmån och stimulera jordens mikroliv kan vi också främja biologisk mångfald och bidra till en mer hållbar miljö för alla.

Förra sommaren öppnade de en liten gårdsbutik som är belägen i "Blomverkstan Adelsö" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Eftersom gårdsbutiken delas med BondenKocken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du mer än grönsaker här. BondenKocken gör himmelskt god ost och glass på mjölk från korna som betar på Lovön. Det blir inte mer lokalt än så.