Se & göra

Tälta & camping

Det är en fantastisk känsla att tälta, inte minst på Ekerö. Att ha med sig sitt egna lilla hus och övernatta nästan var som helst. Men det finns saker du behöver tänka på.

Ett tält står intill vattnet.

Tälta i naturreservat på Ekerö

Beroende på vilket naturreservat du vill uppleva gäller olika regler. Ibland får du tälta någon natt och ibland inte alls. Hos Länsstyrelsen kan du kolla upp vad som gäller i Ekerös naturreservat.

Länsstyrelsen, Ekerö naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Annars gäller allemansrätt – och allemansvett!

Generellt får du tälta i ett till ett par dygn på samma plats. Tältet skall ställas upp på tålig mark och inte på betesmark, jordbruk eller plantering. Och tänk på att inte ställa tältet i närheten av ett hus. Förutom det är det fritt fram att tälta.

Tälta Ekerö: En tjej ligger i en hängmatta intill vattnet. 
Ett tält nära vattnet.

Camping i Ekerö

Parkera husvagnen och utforska Ekerös rika övärld. En perfekt bas att koppla av i efter en dag av äventyr hos oss på Ekerö. Här är alternativen:

  • Ängby camping
    Närmaste camping finns i Ängby, ett stenkast från Nockebybron och världsarvet Drottningholm. Här hittar du övernattningsstugor och plats för husvagn, husbil och tält. Här finns bryggor, vattenrutschbana och servering. Campingen är omgiven av skog med motionsspår om du vill ta en löprunda.

    Läs mer om Ängby camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Rastaholms ställplats
    Här finns ställplats för husvagn eller husbil med utsikt över hamnen och Björköfjärden. De erbjuder en familjär atmosfär i "pittoresk" småbåtshamn med närhet till restaurang. Dusch, toalett, el, bastu, badbrygga, grillplats och miljöstation finns. Här går också båtar till och från Birka.

    Gästbrygga och ställplats Rastaholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.