Se & göra

Skridskor

I Ekerö kommun kan du åka skridskor både i våra ishallar, på spolade utomhusbanor och ute i det fria på Mälaren.

En person åker långfärdsskridskor.

Utomhus på naturis

När det är säsong för skridskoåkning på naturis, plogar Friluftsfrämjandet en isbana vid Tranholmen som brukar locka många åkare. En särskild barnbana finns för de minsta och på helgerna brukar ett utomhuscafé hålla öppet. För dig som vågar dig längre ut på isarna, arrangerar Friluftsfrämjandet samåkning. Tänk på att all skridskoåkning sker på egen risk. Ta alltid med isdubbar, hjälm och åk med sällskap.

Läs mer om plogade banor och långfärdsåkning på Friluftsfrämjandets webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En skridsko.

Spolade isbanor utomhus

När vädret tillåter spolar Ekerö kommun skridskobanor på några av våra skolgårdar. När det finns is att åka på så informerar vi om vilka skolgårdar som gäller här.

Inga skolgårdar just nu.

Du får åka på skolgårdarna efter 16.00 på vardagar och under helgen. Resten av tiden får skolbarnen åka.

Även Ekerö pastorat spolar is när vädret tillåter. Isbanan ligger på parkeringen intill Ekebyhovskyrkan. Kika i deras kanaler för mer information.

Inomhus - ishallar

I våra ishallar, Allhallen vid Svanhagen, Färingsö och Vikingahallen vid Träkvista IP, Ekerö, finns det särskilda tider när allmänheten kan komma och åka. Observera att tiderna kan ändras så gå gärna in och titta en extra gång innan du åker dit.

Med eller utan klubba?

Det finns tider både för dig som vill använda klubba och puck och andra tider för dig som vill åka utan klubbor på isen.

Allmänhetens tider för skridskoåkning Länk till annan webbplats.

Skridsko och disco - skridskodisco!

Kom och testa att åka skridskor till musik, skridskodisco! Då dämpar vi belysningen och åker skridskor utan klubba. Vuxna betalar 10 kronor för att åka. Fredagar 18.00-20.30 i Vikingahallen och lördagar 17.30-20.00 i Allhallen. Det är Mälarö hockey Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ansvarar för aktiviteten.

Konståkning

Det finns också en konståkningsklubb. Den drivs av Ekerö Konståkningsklubb (EKK).

Kontaktuppgifter till skridskoföreningar i vårt föreningsregister Länk till annan webbplats.