Tips & guider

Guide till vinterbad i Ekerö

Få en ordentlig endorfinkick av ett smällkallt vinterbad och värm dig efteråt i en bastu. Avsluta med en välförtjänt fika eller brunch.

En kvinna visar upp en badtermometer.

Vinterbad är mer populärt än någonsin och sägs stärka immunförsvaret, ge mer energi och en rejäl endorfinkick. Nedan listas några badplatser för dig som gärna trotsar kylan för ett uppfriskande dopp. Glöm inte att vara försiktig, all badning sker på egen risk!

Vinterbada vid skäludden

Ett stenkast från Tappströmsskolan finner du skäluddsbryggan. Här finns en stege som hjälper dig ned i det svalkande vattnet. Om isen är tjock får du själv dra på dig vantarna och hacka ett hål i isen för att komma i.
Hitta hit: Parkera vid Tappströmsskolan och gå sista biten till Skäluddsvägen 4.

En kvinna badar vinterbad. 

Morgondopp och frukostbuffé

Skäm bort dig ordentligt på Hotell Skytteholm. Där kan du ta ett uppfriskande morgondopp, basta och äta frukostbuffé. Frukostbuffén serveras i Skyttegården mellan 7- 9 på vardagar och 8-10 på helger.

Bokas via telefon eller mail 08-560 236 00 eller welcome@skytteholm.se 

Vy över fruset vatten och en stege

Vinterbada vid Jungfrusunds marina

Intill padelbanorna finns en brygga med stege perfekt för ett svalkande dopp. Även här måste du ha med dig en hacka om isen frusit på. Lyxa till det lite extra med att hyra bastun som ligger precis bredvid, som också har en härlig relaxavdelning. Bastun hyr du av Ekerö padel. Länk till annan webbplats.

Brygga med snö

Bastuflotte vid Jungfrusund

För dig som föredrar lite extra värme i vinterkylan finns bastuflotten vid Jungfrusund. Ta ett friskt dopp från flotten och värm dig sedan i den vedeldade bastun. Förutom bastu hittar du även en relaxavdelning på flotten där egen mat och dryck kan avnjutas. Flotten hyr du exklusivt för dig och ditt sällskap på upp till 30 personer. I själva bastun finns det plats för 15 tappra vinterbadare. Bastuflotten hyr du av addwater. Länk till annan webbplats.

En bastuflotte 

After bath

Passa på att ta en värmande fika på finkoditoriet Tegnérs bageri Länk till annan webbplats. när du ändå är i krokarna vid Jungfrusund. Mittemot Tegnérs ligger Kolmilan Länk till annan webbplats. som på helgerna serverar Stockholms generösaste och kanske godaste brunch.

Kolmilans restaurang. 

Kolmilan serverar en fantastisk brunch på helgerna.