Tips & guider

Julmarknader

Hitta julstämningen på någon av Mälaröarnas mysiga julmarknader.

Röda julkulor i olika former hänger från ett tak som är täckt av granris.

Vare sig du letar efter en otippad julklapp till faster Karin, något gott till julbordet eller den rätta knäcken så finns det en julmarknad som passar just för dig. Du kan strosa runt med en pepparkaka i ena handen och en varm kopp choklad i den andra, träffa tomten, smaka lokala delikatesser, bränna tungan på glöggen och beundra vackra juldekorationer.

Adelsö julmarknad

26 november 2022, 11.00-15.00, Adelsö Festplats

På den här julmarknaden kan du botanisera bland kransar, julpynt, tomtar, handgjorda smycken, bakverk, saffran och valnötter, betongarbeten, smide och mycket mer. Snurra på chokladhjulet eller testa lyckan i jul- eller barnlotteriet. 
Mellan klockan 12-13 sjungs julsånger och självaste Tomten kommer förbi med sin fyllda säck för att hälsa på alla barn.
För den hungrige finns varmkorv, glögg och pepparkakor, kolbullar, varm choklad och självklart är BondenKocken på plats med sin foodtruck.

Välkomna!
Hälsar Adelsö Evenemang och Adelsö Idrottsförening

Adelsö julmarknad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ekebyhovs slott

27 november, 12.00-16.00, Ekebyhovs slott

På hantverks- och julmarknaden, den första advent, är hela slottet fyllt med utställare – både inomhus och utomhus. Här hittar du allt från honung, hemgjord marmelad, stickade sjalar, barnkläder, keramik, smycken och julkort. Du kan också provsmaka charkvaror som passar bra på julbordet och köpa hemgjort matbröd. Träkvista sjöscoutkår, som är en av många återkommande utställare, har ett stånd utomhus med varmkorv och hemtillverkade alster. Caféet är öppet och där kan du slå dig ner med en kopp kaffe och Ekebyhovs goda slottspaj.

Kontakt – Ekebyhovs slotts intresseförening Länk till annan webbplats.

Julmarknad i Jungfrusund

3-4 december, Lör 11-16, Sön 11-15, Jungfrusunds marina

Julmarknad i underbar skärgårdsmiljö! Här möts du av delikatesser, lokalt hantverk, konst, karameller, julklappar, granförsäljning, tomte, aktiviteter, musik och en massa god mat & dryck.

Jungfrusunds julmarkna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.d

Julmarknad på Kaggeholm

10 december, 12-16, Kaggeholms slott

Julmarknad vid Kaggeholms slott med utställare både inomhus och utomhus, lotteri, fika, varmkorv och glögg. Ponnyexpressen med ponnyridning runt slottsparken för de minsta och Luciatåg med start kl 13 som kommer att hållas utomhus på slottstrappan av Kaggeholms musiklinje.

Julmarknad Kaggeholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ölsta julmarknad

11 december, kl. 12-16, Ölsta Folkpark

Den tredje advent öppnar Ölsta folkets Hus och Park dörrarna för årets stämningsfulla julmarknad. Marknadsstånden är fyllda med hantverk, glöggcafé, servering, julmusik, barnbio, julkappsfiske, tombola, chokladhjul, ridande luciatåg och ponnyridning.

Ölsta julmarknad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rosenhills Julmarknad

10-11 december, kl. 11-16, Rosenhill

Liten gemytlig julmarknad med försäljning av hantverksprodukter och delikatesser. Serveringen håller öppet.