Tips & guider

En heldag på Kärsön

En guide till fantastiska Kärsön. Barnfamiljen som gillar fart och fläkt, kompisgänget eller du som vill vara ensam en stund. Kärsön har något för alla.

Brostugan.

Kärsön ligger några simtag från Stockholm, det är bara en bro som skiljer Bromma och Ekerö åt. Ön är ett naturreservat där det finns så mycket att göra att en heldag knappt räcker till. Bada, ro, paddla, spela minigolf, frisbeegolf, beachvolleyboll, vandra, grilla eller titta på veteranbilar. Oavsett vad du vill göra så börjar det vid skyltarna intill parkeringsplatsen.

På Brostugans café som är från 1700-talet kan du hyra golfklubba, kanot, köpa glass eller fika.
Kul att känna till är att Hjalmar Söderberg har bott på Brostugans övervåning och att Sveriges första frisbeegolfbana byggdes på Kärsön.

Lite närmare vattnet finns Kärsögårdens kiosk där du kan köpa dagkort till beachvolleyboll och basket.

Aktiviteter på ön

Beachvolleyboll

Intill Kärsögårdens aktivitetscenter finns en mängd aktivitetsytor, bland annat sex beachvolleyplaner att spela på. Aktivitetskort kan köpas i kiosken.

Två tjejer tittar på några som spelar beachvolley

Låghöjdsbana

En kul bana på låg höjd med balansövningar och lianer.

En tjej balanserar på en lina.
En tjej hänger i ett rep på en hinderbana

Frisbeegolf

Spelet liknar vanlig golf men spelarna använder en frisbeedisc som de kastar ett visst antal kast för att avsluta i en korg. Den som går runt banan på minst antal kast vinner. Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. Det är en kul och annorlunda idrott och motionsform. Naturupplevelsen får du på köpet. Har du ingen egen frisbeedisc kan du hyra i kiosken.

Två tjejer kastar frisbeegolf.

Minigolf

En lite ovanlig 18-hålsbana som är helt nyrenoverad. Golfklubba och boll hyr du inne i Brostugan.

Två flickor spelar minigolf.
En tjej spelar minigolf

Paddla eller ro

Ta en tur på vattnet omkring Kärsön. Småvikar varvas med klippor och tar du vägen österut kommer du snart till Kärsögården där det finns en liten badplats, toaletter och brygga. Om du väljer att paddla mot Björnholmen kan du hålla ögonen öppna efter vrak.
Ladda ned appen ”Fornfynd” så kan du se exakt var vraken ligger.

Två tjejer paddlar kanot

Gå en vandringsled

En underbar led som går längs med vattnet och bjuder på fina vyer ut över Mälaren och Drottningholms slott. Längs leden passerar du fårhagar, grillplatser, badklippor och vacker skog. Ett parti är riktigt brant och här kan man leka bergsklättrare, det finns en alternativ väg men repet inbjuder till äventyr.
Längd: 6 km

Två tjejer går genom en skog

Barnvagnspromenad

Det finns flera leder som är lämpliga för dig med barnvagn. De börjar vid Brostugan, och frisbeegolfbanan med flera utkast och korgar, ta med en frisbee och testa!

Tillgänglighetsanpassade leder

Det finns flera tillgänglighetsanpassade leder, rastplatser och torrdass på Kärsön. Vid ena rastplatsen finns en barfotastig där man kan ta av sig strumpor och skor för att uppleva naturen med alla sinnen.

Närbild på ett par barfota fötter som går på en stock. 

Motorträffar

Under sommaren träffas motorentusiaster med sina bilar. Veteranbilar, Tesla, Cadillac och Porsche är några av de som brukar synas. Olika märken olika dagar så kika på webbsidan vad som gäller.

En man grillar hamburgare. 

Vid fint väder tänds grillen