Se & göra

Upplev Kaggeholms slott

Kaggeholms slott är numera berömd för sin medverkan i TV-serien Young Royals. Här finns även café och aktiviteter för hela familjen så som beachvolleyboll, discgolf, boule och padelbana på vattnet!

En kille och en tjej går i Kaggeholms slottspark. 

Ett slott för alla

Kaggeholm slott hette tidigare Vettersjö eller Vitulsjö och fick sitt nuvarande namn omkring år 1650 då fältmarskalken Lars Kagg lät uppföra ett säteri på platsen. Den nuvarande herrgårdsbyggnaden är från 1720-talet.

Här har bedrivits både säteri, konferensanläggning, folkhögskola och internat. Kaggeholms gedigna slott med flera hundra år av historia finns tillgängligt även för dig som letar en perfekt plats för ditt bröllop, dop eller företagsevent.

Café på Kaggeholm

Caféet ligger med vacker utsikt över Mälaren och stranden. Här kan du äta lunch och lättare saker, som "Gofika".

En kvinna står bakom en bardisk. 

Foto: Hanna Sörqvist

Övernatta här

Du kan hyra hela slottet i sin helhet för trevliga fester, bröllop eller andra sammankomster. Vill du inte hyra hela slottet finns rum med badrum och pentry och mindre boenden vid vattnet.

Aktiviteter på Kaggeholm

  • Den långa sandstranden inbjuder till lek, sol och bad. Här kan du lira beachvolleyboll eller bygga ett sandslott.
  • Här finns enklare spel och annat kul att låna.
  • Känner du för att sträcka på benen kan du prova att gå naturstigen.
  • Kaggeholms Discgolf är en niohålsbana i skogsmiljö alldeles nära Mälaren. Kom och testa din kastarm. Disc finns att hyra eller köpa på plats.
  • Är du grillsugen är du välkommen att nyttja grillplatserna. De ligger alla precis vid vattnet och har du tur finns även ved åt dig så du kan ägna dig åt den perfekta glöden.
  • Här finns fyra nybyggda padelbanor som ligger i vacker slottsmiljö. Det finns en singelbana och tre dubbelbanor. En av dem ligger på en pråm ute i Mälaren och är den första banan i Sverige där du kan svinga ditt racket till sjöss. Banorna bokar du via matchi.
En padelbana som ligger på vattnet. 

Padelbana på vattnet. Foto: Hanna Sörqvist.

Fyra ungdomar spelar beachvolleyboll. 

Beachvolley. Foto: Denise Lissert.

Parkering och toaletter Kaggeholm

Parkering är gratis och det finns toaletter.

Young Royals och Kaggeholm

Svenska Netflix-serien Young Royals gör succé världen över, och är en av streamingtjänstens mest populära serier just nu. En stor del av handlingen utspelar sig på Hillerska riksinternat. Hillerska är dock ingen skola som finns på riktigt – i stället har man spelat in serien på Kaggeholms slott.