Se & göra

Cykelturer & leder i Ekerö

Natursköna Ekerö ger dig många fina platser längst med cykelturen, oavsett om du vill ha en upplevelse med familjen eller fartfylld träning med kompisarna.

Två cyklister.

Adelsö Runt – en cykeltur fylld av historia

Natursköna Adelsö har både historiska platser och fantastiska miljöer att njuta av en dag på cykelsadeln. Adelsö Runt är en tur som startar vid färjeläget och viner genom världsarvet Hovgården, ruinerna i Alsnö hus och Adelsö Kyrka.

Familjeutflykt eller träningsrunda

Vill du cykla med familjen kan du smidigt ta dig från färjan till Hovgården och spendera en dag bland ruiner och runstenar.

För dig som vill upptäcka hela sträckan och låta pedalerna jobba har du över två mils fantastisk cykling. Ett tips är att starta moturs så du får världsarvet och kyrkan mot slutet av cykelturen. Längst med vägen finns även badstrand, loppis och gårdsbutiker om benen behöver ta igen sig.

Hyr en cykel

Om du inte har möjlighet att ta med dig en egen cykel finns det möjlighet att hyra en på Adelsö.

Adelsö rent a bike Länk till annan webbplats.

Cykla Mälardalsleden

Genom hela Mälarregionen sträcker sig Mälardalsleden, en cykelled på totalt ca 700 km. Inom Ekerö kommun finns det tre alternativ om du vill upptäcka Ekerö på cykeln:

  • Tappström – Lovö Kyrka – Drottningholm – Bromma/Solna, ca 14 km
  • Slagsta – Jungfrusund – Ekebyhovs slott – Ekerö Centrum – Tappström, ca 5,4 km
  • Tappström – Skå kyrka – Färjestaden (Färingsö), cirka 14 km.

Se hela sträckningen samt kringliggande Eker-ö-leden på Sweden by Bike. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två cyklister.
Två cyklister.